beats by dre cheap

Ne zastidi se!

     

Nemoj se nikada zastiditi svoje majke i njenih dimija,bosanske sinije i bošce iz svoga djetinjstva,tevsije demirlije i bakrenog abdesnog ibrika i djuguma,nanine sehare,svoje iz djetinjstva avlije i kuce cardaklije.

Ne zastidi se naših tijesnih šefteli sokaka i osuncanih cvijetnih bosanskih caršija,babine tihe eglene i nanine šarene šamije,djedove žute hadjijske abanije i amidjinog crvenog u desno naherenog fesa.

Nikada se ne zastidi avlijskog prosca i tarabe, žutog u avliji duda,drvenog ahara i kucnog mutvaka. Ne zastidi se sestrine suze kada te je ispracala u Hrvatsku,Sloveniju,Ameriku i Australiju.

To je,Allahov robe,tvoja dimenzija,tvoj ukras i biser,tvoje blago,ostalo od naših pradjedova, dobrih Bošnjana.

Ne zastidi se Božiji robe,strinine resedije,nutme, halebije,gurabije,cetenije,kvrguše,kljukuše,dilje, sutlije,pelteta i zerdeta!To je Bošnjo tvoja koda, kojom te je Uzvišeni oznacio i odredio,zacrtao ti sudbinu da se rodiš u najljepšoj zemlji i djulistanu dunjaluckom,zemlji Bosni.

Ne zastidi se Bošnjo dajdžinih šalvara kada ih obuce i krene u svoju mahalsku džamiju,šalvare su dio tebe i ti si dio njih,iz šalvara si izašao i nikad se ne nasmij'kada ugledaš Bošnju da ih je obukao,znaj dobro šalvare su dio tebe i ti si dio njih,iz njih si izašao.

Ne zaboravi Bošnjo u dalekom svijetu, na cvijece: zambak,sabljicu,hadjibeg,kalanfir,(karanfil) majcinu dušicu,bosiljak,šekaik,pokraj cvijeca si uvijek prolazio kada si se umoran vracao i sa puta dolazio u svoju avliju iz džamije,škole,njive, igranja sa djecom na livadi...

To cvijece te je uvijek docekivalo pored avlijske staze ogradjeno okrecenim kamenjem i svojim mirisom ti iskazivalo najljepšu dobrodošlicu.

Ne zaboravi Allahov insanu gdje god bio da bio,ma koliko se trudio da nekome ugodiš i da se prilagodiš,uvijek ces biti ono što i jesi,Bošnjo i Musliman.
Ako je to tako,a jest sigurno,onda ne daj nipošto ono što si dobio u amanet od Dragog Allaha i naših dobrih djedova,dobrih,lijepih i ponosnih Bošnjana, vjeru Islam,vatan Bosnu i naše lijepe obicaje, drage,bosanske adete.

Dobra motivacija
http://777sedam.blogger.ba
18/05/2009 13:07