beats by dre cheap

Brodska jedra

                                                              

Jedna legenda govori o tri muškarca,koji su nosili svaki po dvije vreće.Ali teret nisu osjećali jednako.Vreće su im,jedna sprijeda a druga straga, visile obješene na drvenoj motki na ramenu.

Upitali prvog čovjeka šta ima u vrećama.Odgovorio je:- Svi moji uspjesi,sva dobra djela mojih prijatelja,sve životne radosti- u vreći su straga. Skriveni od pogleda,završeni,prekriveni lišćem,ne smetaju mi mnogo.U vreći sprijeda imam sve loše i ružne stvari koje su mi se dogodile.Hodam,zastanem često,vadim ih,posmatram,proučavam,mislim šta ću. Stalno sam s njima,i mislima i osjećajima.Stalno radim na njima.
Taj se čovjek često zaustavljao,gledao unazad, mučio se nad sobom i napredovao malo i vrlo sporo.

I drugog su čovjeka upitali isto.Rekao je:-U vreći sprijeda nosim moja dobra djela,spoznaje o vrlinama.Često ih gledam,vadim i pokazujem drugima. Vreća na leđima sadrži moje greške i moje slabosti. Ponesem ih sa sobom kuda god krenem,jer one su moje i ne mogu ih tek tako odložiti na stranu. Usporavaju me,ponekad su veoma teške.

Treći muškarac je odgovorio:- Na prednjoj vreći napisao sam riječ "dobrota".Prepuna je pozitivnih misli,dobrih ljudskih djela,svih dobrih stvari koje sam imao i učinio u životu,misli o mojoj snazi.Ta mi vreća nije teška.Naprotiv,poput brodskih jedara, pomaže mi u kretanju naprijed.A vreća na leđima ima natpis"loša sjećanja" i prazna je,jer sam joj odrezao dno.O svemu što mi se loše dogodilo,o lošim mislima koje ponekad o sebi imam,o zlu koje od drugih čujem,malo razmislim i bacim ih u tu vreću. Kroz rupu to ode zauvijek.Ja sam slobodan.Ja nemam tereta koji bi me usporavao u hodu.

             
                 

Dobra motivacija
http://777sedam.blogger.ba
27/06/2009 11:32