beats by dre cheap

BUDI POPUT MORA

                         beaches Pictures, Images and Photos

Dosao je jednom,jedan mladic,svome ucitelju i pozalio mu se na svoje stanje.Rekao mu je:"Nevolje su me pritisnule sa svih strana.Sve mi,u zivotu ide naopako.Mnogo sam tuzan zbog svega toga sto me zadesilo.Osjecam veliku tjeskobu u grudima zbog svih problema...."

Ucitelj ga je pazljivo slusao,a kada je mladic zavrsio sa svojim jadanjem,htio je ucitelj, prakticnim primjerom da ga utjesi i nasavjetuje. Uzeo je jednu casu i nasuo u nju vode.Zatim je prosuo pepela u tu casu.Voda se odmah zaprljala pepelom i zamutila se.

Tada mu je ucitelj rekao:
"Ova casa s vodom,koja se zamutila pepelom,si ti i tvoja iskusenja."Zatim ga je odveo do mora,i postupio na isti nacin.Prosuo je pepeo u more. Medjutim pepeo se ubrzo utopio u vodu i potpuno nestao a more je,naravno,ostalo potpuno isto.I onda ga je ucitelj nasavjetovao:"Zato ne budi poput one case s vodom - nego budi poput mora,Allah ti se smilovao."

Dakle,nemoj biti primjer vode u casi,pa da te svaka sitnica nasikira i rastuzi,nego budi poput mora pa budi i ti jak i nepokolebljiv,gledaj svako iskusenje malim,jer je ono zaista malo u odnosu na nekog drugog kome je jos gore.

Dobra motivacija
http://777sedam.blogger.ba
29/07/2009 11:12